Brezplačna pomoč070 882 220

Vaša košarica je prazna.


Nov seznamOdstraniPreimenuj

Izberite seznam

Dodaj vse v košarico
Izprazni seznam

Informacije in navodila v vezi z novo tobačno zakonodajo

Spoštovani poslovni partner,

20. 5. 2019 prihaja v veljavo nova tobačna zakonodaja, ki zahteva uvedbo sledljivosti tobačnih izdelkov, na podlagi česar je dolžan vsak gospodarski subjekt, ki je vključen v trgovino s tobačnimi izdelki (od proizvajalca do prodajnega mesta) pridobiti identifikacijsko številko subjekta (EO_ID) in identifikacijsko kodo za vsak posamezni objekt - trgovino ali lokal (F_ID), ki ga upravlja.

 

KAJ MORATE STORITI?

  1. KORAK: Registracija podjetja

Obiščite spletno stran http://www.idissuer.si/. Kliknite gumb “Koraki za registracijo maloprodajnih objektov”. Pomagate si lahko tudi z rubriko “Pogosta vprašanja” nižje na spletni strani. Z uspešno izvedeno registracijo boste prejeli potrditveno pošto, ki bo vsebovala 12 mestni identifikator, ki označuje vaše podjetje (primer kode: QCSGEEXM8FF).

  1. KORAK: Registracija prodajnih mest (trgovina, bar, lokal, …)

Na podlagi potrditvene e-pošte se s pridobljenim uporabniškim imenom ponovno vpišite v sistem. Spremeniti boste morali geslo. Sledite navodilom na http://www.idissuer.si/ in dodajte pod svoje podjetje vsa maloprodajna mesta, kjer prodajate tobačne izdelke.

  1. KORAK: Sporočite pridobljene kode na Engrotuš d.o.o

Sledite navodilom na http://www.idissuer.si, kjer je v 6. točki opisano, kako shranite pridobljene identifikatorje na računalnik v excel (.csv) obliki zapisa. Možen izgled sporočila je prikazan spodaj. Sporočilo z excel (.csv) prilogo (identifikatorji EO_ID in F_ID) pošljite na naslov: ttc.kupci@tus.si. Sporočilo mora vsebovati vašo šifro komitenta in prejemnika (če obstaja), naziv firme in davčno številko. Podatka sta obvezna.

Primer sporočila, ki ga pošljete na naslov ttc.kupci@tus.si (Morebitna vprašanja pošljite na helpdesk@idissuer.si )

Besedilo v e-mailu: Engrotuš d.o.o., Davčna številka: SI87927497 + excel (.csv) v prilogi

(v tabeli so navedene vzorčne kode in ne prave kode podjetja in poslovalnic Engrotuša)

 

Podrobnejša navodila so na voljo na spletni strani http://www.idissuer.si . 

Prosimo upoštevajte tudi:

  • V kolikor nam identifikacijske številke ne boste posredovali predvidoma do 27. 5. 2019, vam kot pravni osebi ali s.p. ne bomo mogli več prodati tobačnih izdelkov.
  • Zaradi velikega števila prejetih identifikacijskih številk lahko pride do zamud pri vnosu. Zato vas pozivamo, da si čim prej zagotovite identifikacijsko številko in nam jo posredujete.
  • Brez identifikacijske številke je tobak in tobačne izdelke mogoče kupiti samo kot fizična oseba.
  • Naknadni popravki dokumentov ne bodo možni!
  • Prav tako ne bodo več mogoča vračila kupljenega tobaka in tobačnih izdelkov.
  • Engrotuš d.o.o. bo identifikatorje uporabil za poročanje o premikih in/ali prodaji tobačnih izdelkov v skladu z Izvedbeno uredbo Komisije v evropski sistem sledljivosti tobačnih izdelkov.

 

Več o Uredbi na povezavi:

http://www.mz.gov.si/si/delovna_podrocja_in_prioritete/javno_zdravje/za_druzbo_brez_tobaka/sistem_sledljivosti_in_varnostni_elementi_za_tobacne_izdelke/

 

Vsa vprašanja v vezi z uredbo in registracijo lahko pošljete na:

helpdesk@idissuer.si

 

 

Povezava do krajših navodil (PDF) najdete TUKAJ >>>. Navodila smo pripravili v Engrotušu v času kreiranja lastnih kod.