Brezplačna pomoč05973 4444

Vaša košarica je prazna.


Nov seznamOdstraniPreimenuj

Izberite seznam

Dodaj vse v košarico
Izprazni seznam

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji opredeljujejo uporabo spletne trgovine  »Spletna trgovina Tuš Cash&Carry« (v nadaljevanju spletna trgovina) in razmerje  med kupci  ter spletno trgovino. Upravljavec spletne trgovine je družba Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje. Pogoj za uporabo spletne trgovine je strinjanje s splošnimi pogoji.

Za pomoč in dodatne informacije so na voljo na mobilni številki 070 882 220  ali na e-naslovu info.cash@tus.si.

Osnovni pojmi:

- Uporabnik: pravna oseba ali samostojni podjetnik, ki uporablja spletno trgovino.

- Kupec: pravna oseba ali samostojni podjetnik, ki na spletni trgovini naroči (pošlje naročilo) izdelek iz nabora asortimana spletne trgovine.

- Upravitelj: Engrotuš d.o.o.

 

 1. UPORABA

Spletna trgovina je namenjena pravnim osebam in samostojnim podjetnikom. Kupec lahko odda naročilo kot prijavljen kupec.

 1. PRIJAVA

V spletno trgovino se  lahko prijavijo imetniki Tuš Cash&Carry klub kartice. V spletno trgovino se prijavijo s 13-mestno številko Tuš C&C klub kartice in PIN kodo ali uporabniškim imenom in geslom. Določijo »Prevzemno mesto« in »Izbira dokumenta«.

 POSLOVNA ENOTA (Prevzemno mesto)

Kupec ima možnost izbrati eno izmed spodaj navedenih poslovnih enot, kjer želi prevzeti naročeno blago:

 • Tuš Cash&Carry Celje, Kidričeva cesta 30, 3000 Celje. Telefon: 070 882 220, email: prodajacccelje@tus.si
 • Tuš Cash&Carry Ljubljana, Leskoškova 8, 1000 Ljubljana. Telefon: 070 882 223, email: prodajaccljubljana@tus.si
 • Tuš Cash&Carry Slovenj Gradec, Kidričeva ulica 8, 2380 Slovenj Gradec. Telefon: 070 882 214, email: cash.sg@tus.si
 • Tuš Cash&Carry Jarše, Industrijska cesta 16, 1235 Radomlje. Telefon: 070 882 222, email: prodajaccjarse@tus.si
 • Tuš Cash&Carry Maribor, Tržaška cesta 25, 2000 Maribor. Telefon: 070 882 221, email: prodajaccmaribor@tus.si
 • Tuš Sežana, Partizanska 71, 6210 Sežana. Telefon: 070 882 056, email:cash.sez@tus.si.
 • Tuš Cash&Carry Kočevje, Podjetniško naselje 5, 1330 Kočevje. Telefon: 070 882 209, email: cash.koc-prevzem@tus.si.

IZBIRA DOKUMENTA

Pri izboru dokumenta ima uporabnik na voljo dve možnosti končnega dokumenta in sicer »račun-dobavnica« ali »paragonski blok«. 

RAČUN DOBAVNICA

Pri izbiri dokumenta  »račun-dobavnica« se uporabniku upoštevajo vse bonitete in ugodnosti, ki mu pripadajo po Pogodbi in aneksih k Pogodbi. Prikazujejo se cene brez upoštevanih bonitet.

PARAGONSKI BLOK

Pri izbiri dokumenta »paragonski  blok« se uporabniku nakupna košarica obračuna po rednih oziroma veljavnih akcijskih cenah, ki veljajo za vse kupce Tuš C&C in so tudi označene na prodajnih policah poslovalnic Tuš Cash&Carry.

POZABLJENA PIN KODA, UPORABNIŠKO IME ALI GESLO:

V kolikor uporabnik pozabi ali izgubi PIN kodo ali uporabniško ime, se mora obrniti na Klicni center ali piše upravitelju na info.cash@tus.si.

Če pozabi geslo, lahko s klikom na  »Ste pozabili geslo?« vpiše uporabniško ime. Na elektronski naslov zaveden v profilu se uporabniku pošlje povezava za spremembo gesla in kjer si določi novo geslo.

Kupec  je sam odgovoren za naročila, ki so opravljena z njegovim uporabniškim imenom in geslom. Če uporabnik sumi zlorabo njegovih podatkov  mora nemudoma obvestiti Klicni center. Če upravitelj sumi, da je prišlo do zlorabe spletne trgovine, ima pravico zahtevati spremembo gesla kupca  ali preklicati naročilo kupca.

 1. ODDAJA NAROČILA KOT GOST 

Spletno naročilo lahko odda tudi kupec, ki z nami nima sklenjene pogodbe o sodelovanju in nima Tuš Cash&Carry klub kartice. Kupec pa potrebuje aktivno davčno številko pravne osebe. Aktivna davčna številka pomeni, da je podjetje s to davčno številko kot aktivna enota objavljeno v AJPES-u.

Kupec izbere prodajno enoto, kjer želi naročilo prevzeti. Vedno velja samo osebni prevzem. Dostava ni mogoča. Kupec lahko za prevzem izbere katerokoli Tuš C&C poslovalnico, ki je vključena v spletno poslovanje.

Ob prevzemu naročila se za naročila kupca brez prijave vedno izda blagajniški račun (paragonski blok z glavo).

 1. NAROČANJE

Z vsakim poslanim naročilom se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Za prijavljene spletne kupce veljajo tudi vse pogodbene obveznosti in pravice, ki jih ima kupec do podjetja Engrotuš d.o.o. Za neprijavljene spletne kupce (kupec odda naročilo kot Gost) morebitne pogodbene bonitete, ki jih lahko ima kupec in mu pripadajo po pogodbi, ne veljajo. Spletno naročilo vedno pripravi trgovina, ki naročilo prejme. Spletnega naročila si kupec ne komisionira sam, zato ni upravičen do popusta na lastno komisioniranje.

Kupec lahko spremlja tekoče naročilo v rubriki »Košarica« in ga poljubno spreminja vse do koraka »Potrditev naročila«. Naročilo je potrjeno, ko kupec na svoj e-naslov (ki je vpisan v profilu kupca) prejme potrditev naročila. Kupec ne more preklicati oddanega naročila, če je ta že v pripravi. Stanje naročila, popravke naročila ali preklic naročila lahko kupec preveri in sporoči na Klicni center. Kupec kontaktira Klicni center na lokaciji, ki jo je označil ob prijavi. Upravitelj lahko zavrne pripravo naročila, če kupec ne izpolnjuje dolžnosti iz splošnih pogojev poslovanja ali Pogodbe (neporavnane pretekle obveznosti), tudi, ko je naročilo že oddal.

 1. ASORTIMAN

Izbor izdelkov se v spletni trgovini dnevno spreminja. Izdelek je opremljen z informacijami, ki so pridobljene iz deklaracije izdelka ali navodil dobavitelja, zato upravitelj ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih. Slike so simbolne in lahko prihaja do razlik med sliko in dejanskim izdelkom, vendar to ne vpliva na lastnost izdelka. Vsi izdelki, ki jih obiskovalec doda v nakupno košarico, so tisti trenutek na zalogi. Kupec bo prevzel vse naročene izdelke, razen, če v času oddaje in priprave naročila izdelka ni več na zalogi. V tem primeru bo kupec o tem obveščen po telefonu ali e-pošti.

5.1 Ekološki proizvodi

Certificirana ekološka živila so v spletni trgovini prikazana v zavihku `bio živila`. Certificiran ekološki semenski material je v spletni trgovini prikazan v zavihku `neživila - izdelki za male mojstre`. Vsi ekološki proizvodi se od konvencionalnih ločijo z navedbo BIO v nazivu. Distribucijo BIO proizvodov kontrolira SI-EKO-002. Veljaven certifikat je dosegljiv na povezavi https://webapl.mkgp.gov.si/bioWeb/isci.php.

 1. CENE

Cene v spletni trgovini so veleprodajne brez DDV, tako redne kot akcijske. Popusti in ugodnosti se obračunajo v zadnjem koraku košarice od skupnega zneska naročila in so odvisni od tega ali se je kupec prijavil v spletno trgovino in oddaja naročilo kot prijavljen kupec ter izbire dokumenta ob prijavi. Vidni so tudi na končnem dokumentu račun-dobavnica. Na spletni trgovini veljajo spletne cene. Spletna cena je lahko drugačna od cene v fizični trgovini. Spletne cene ne veljajo za fizično trgovino. Kupec plača vrednost naročila po cenah, ki so veljale v času oddaje naročila. To ne velja, če kupec ne prevzame naročila v dogovorjenem času.

Dnevni popusti, ki za določene dneve veljajo za celoten nakup ali skupino izdelkov v fizičnih trgovinah Tuš Cash&Carry, v spletni trgovini ne veljajo. V spletni trgovini velja spletni popust na nakup, če je tako določeno. Veljavnost je časovno omejena. V primeru, da hkrati velja dnevni popust na nakup za vse kanale prodaje (fizična trgovina, klicni center, trgovski potnik in spletna trgovina) in spletni popust, se v spletni trgovini upošteva spletni popust oziroma za kupca višji popust. Dnevni popust na nakup in spletni popust se ne seštevata. Pogoji koriščenja popustov se med akcijami razlikujejo in so na vpogled na spletni strani za vsako akcijo posebej. Samo na spletni trgovini veljajo cene v spletni akciji. V fizični trgovini spletne cene ne veljajo.

Izdelek lahko ima nastavljeno NETO NETO ceno. To pomeni, da na objavljeno ceno morebitne pogodbene bonitete kupca ne veljajo (popust rabat, cassa sconto, lastni dvig in lastno komisioniranje). 

Kataloška ponudba (katalog Maksimum in Gastro) velja tudi za spletno trgovino. Veljajo enaki pogoji (cena, dostavni roki), kot za nakupe v fizični poslovalnici, razen, če je izjemoma označeno drugače. Obvestilo o spremenjenih pogojih, ki bi vplivali na pogoji nakupa preko spletne trgovine, je zapisano poleg izdelka ali izdelkov. 

 1. PREVZEM NAROČENEGA BLAGA

Po oddaji naročila s strani kupca  v izbrano poslovno enoto Tuš Cash&Carry,  le-ta prejeme obvestilo  o uspešnem prejemu njegovega naročila. Ko je kupčevo naročilo pripravljeno za prevzem,  je o tem  obveščen po elektronski pošti in/ali po telefonu.

Prevzem naročenega blaga je mogoč samo v Tuš Cash&Carry trgovini, ki jo je kupec določili ob prijavi v spletno trgovino.

Naročilo oddano od ponedeljka do petka:

ČAS ODDAJE NAROČILA ČAS PRIPRAVE

naročilo oddano 19. ure od 8.00 do 10.00 ure (naslednji dan)

naročilo po 19. uri od 10.00 do 12.00 ure (naslednji dan)

Naročila oddano ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo pripravljena na prevzem naslednji delovni dan od 8.00 do 10.00 ure. 

Za prilagoditev časa prevzema vašim potrebam pokličite v poslovalnico.

Engrotuš d.o.o. si pridržuje pravico, da se čas priprave v izjemnih primerih podaljša izven zgoraj navedenih terminov, vendar ne za več kot 48 ur, pri tem pa bo kupec na ustrezen način obveščen o takšnem podaljšanju.

Kupec je dolžan naročeno blago prevzeti še  isti delovni dan, ko je prejel obvestilo o pripravi blaga in sicer na predhodno izbrani lokaciji ter ga plačati na način, ki je določen ob oddaji naročila. Ob prevzemu prejme kupec tudi končni dokument.

Do prevzema naročila z izdelki upravitelj ravna po Zakonu o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili ter HACCP-u.

V kolikor kupec pripravljenega  blaga ne prevzame v  dogovorjenem roku, se njegovo naročilo prekliče.

 1. DOSTAVA NAROČENEGA BLAGA

Spletnemu kupcu, ki odda spletno naročilo kot Gost, ne vršimo dostave. Možen je samo osebni prevzem.

Kupec, ki se je prijavil v spletno trgovino in ima na podlagi Pogodbe dogovorjeno dostavo, ima ob postopku zaključevanja nakupa dve možnosti glede prevzema naročenega blaga v spletni trgovini in sicer:

- Opcija 1: Naročeno blago lahko prevzame sam v izbrani poslovni enoti, ki jo je določil ob prijavi.

- Opcija 2: Spletno naročilo se lahko priključi h kupčevi redni dostavi in sicer tako, da v postopku zaključevanja nakupa v nakupni košarici izbere možnost »Dostava«. Za dostavo veljajo pogoji, ki jih ima kupec zapisane v pogodbi s Tuš Cash&Carry, razen če ni z določeno marketinško aktivnostjo definirano drugače (Npr. Brezplačna dostava za vse spletne kupce ne glede na višino nakupa.).

Kupec ima možnost dostave  naročenega blaga, v kolikor se je za dostavo predhodno dogovoril v Tuš C&C trgovini oz. pri Klicnem centru. Možnost izbire dostave se pojavi v drugem koraku košarice. Prejemnik se lahko nahaja na območju, kjer lahko zagotovimo dostavo naročila brez predhodnega dogovora. Pogoje za tovrstno storitev preverite tukaj.

Minimalna vrednost naročenega blaga, ki se dostavi,  je 200€, razen, če je z določeno marketinško aktivnostjo definirano drugače. Kupca se predhodno obvesti o prihodu naročila preko elektronske pošte ali telefonsko. Za vsa naročila oddana po 17.00 uri ne zagotavljamo dostave naslednji delovni dan.

 1. PLAČILO NAROČENEGA BLAGA

Kupec, ki odda spletno naročilo kot Gost, plača naročene izdelke ob prevzemu v poslovalnici z gotovino ali plačilno kartico. Plačilo na odlog ni mogoče tudi takrat, ko ima kupec z nami odlog plačilo pogodbeno dogovorjeno.

Prijavljeni kupec plača naročene izdelke ob prevzemu blaga in sicer z gotovino ali na odlog, v kolikor je tako  pogodbeno dogovorjeno.

 1. GARANCIJA IN REKLAMACIJE

Napake in pomanjkljivosti v vezi s prevzetim naročilom se rešujejo v skladu z zakonodajo Republike Slovenije. Kupec lahko prijavi reklamacijo ob prevzemu naročila. Če je prevzem pri dostavi, reklamacijo sporoči vozniku. Kasnejše reklamacije kupec sporoči v Klicni center na lokacijo, kamor je bilo naročilo poslano.

 1. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Engrotuš d.o.o. se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ob prijavi v spletno trgovino se zbirajo podatki:

 • število oddanih naročil kupca,
 • vsebina naročila kupca,
 • čas oddanega naročila kupca.

Ob oddaji spletnega naročila kot Gost se zbirajo podatki:

 • davčna številka podjetja,
 • ime in priimek pošiljatelja naročila,
 • telefon in e-mail.

Vsak uporabnik dovoli uporabo podatkov (vpisanih podatkov v vnosna polja spletne trgovine, podatkov pridobljenih s pogodbo in podatkov pridobljenih s pristopnico za bonitetno kartico Tuš C&C klub) za potrebe izpolnitve naročila in ostalo z naročilom povezano komunikacijo.

Engrotuš d.o.o. bo podatke uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljševanja in uvajanja novih storitev v »spletno trgovino Tuš Cash&Carry«:

 • nadgradnja iz izboljšanje spletne strani,
 • preučevanje potek brskanja v spletni trgovini,
 • segmentiranje in analize in
 • e-obveščanje (samo v primeru, če kupec to izrecno dovoli).

Kupec se strinja, da Engrotuš d.o.o. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca.

PIŠKOTKI

Spletna trgovina lahko v brskalnik uporabnikovega oz. kupčevega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki dajejo upravitelju podatke o tem, kolikokrat  uporabnik oz. kupec obišče upraviteljevo spletno stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika. Uporabnik ali kupec ima vedno možnost, da piškotke sprejme ali zavrne. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko uporabnik oz. kupec v nastavitvah spremeni tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejme opozorilo, preden se piškotek shrani.

PRIJAVA NA E-OBVESTILA

V kolikor se uporabnik na spletni trgovini z vpisom naslova e-pošte prijavi na prejemanje e-obvestil ali ob registraciji označi, da želi prejemati e-obvestila, bo upravitelj uporabnikov e-naslov uvrstili na seznam prejemnikov e-obveščanja. Podatke o vaši elektronski pošti se bodo shranjevali, dokler se uporabnik od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavi. Od prejemanja e-obvestil se lahko odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu prejemnik pošte klikne na označeno povezavo. Odjava se upošteva takoj ko je to mogoče oziroma ne več kot 15 dni od odjave.

 1. POMOČ IN INFORMACIJE

V primeru potreb po  dodatnih informacijah  ali pomoči je kupcu na voljo  Klicni center posamezne PE (nevedno v točki 2) ali elektronski naslov:  info.cash@tus.si.

Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo, zato je priporočljivo, da jih kupec prebere pred vsakim nakupom.

 

Celje, 5.9.2022

 

Engrotuš d.o.o.

Dušan Mitič

direktor