Brezplačna pomoč05973 4444

    Vaša košarica je prazna.

Št izdelkov:0
Skupaj:0,00
Izprazni košarico

Nov seznamOdstraniPreimenuj

Izberite seznam

Št izdelkov:0
Dodaj vse v košarico
Izprazni seznam

Mesec dobre kuhinje v Tuš Cash & Carry

900x200px.jpg

Z veseljem z vami delimo prvi recept našega projekta z Društvom mladih kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Mladi, a odlični kuharji so samo za naš letak Gastro pripravili recepte, ki so primerni za pripravo v gostinskih obratih. Okusni recepti vam nudijo obroke po zmernih cenah, ki jih lahko vključite v svoje dnevne ponudbe ali celo redno ponudbo. Recepti so sezonski, z njimi pa boste v svojo ponudbo vključili nekaj novega, svežega... Vse sestavine so dobavljive v naših poslovalnicah Tuš Cash & Carry, del sestavin pa vam v mesecu, ko je objavljen recept, nudimo po akcijskih cenah.

 Želimo vam zabavno pripravo jedi! 

Dober tek!

RECEPT MESECA MAJA

Žafranova rižota s piščancem

Chef: Gašper Kačičnik

 Čas priprave  40 minut

Sestavine za 4 osebe: 

 280 g riža arborio – riž za rižoto

60 g šalotke

20 g česna

100 g šparglji sveži

200 g piščančjih prsi

50 ml belega vina

Žafran

60 ml Sladka smetana

Perutninska  osnova

70 g Maslo

drobnjak  sveži ali liofiliziran

beli poper – sveži mleti  

100 g Parmezan

Na maslu zasteklenimo narezano šalotko, dodamo na lističe narezan česen, narezane piščančje prsi in prepražimo. Nato dodamo riž, zalijemo z vinom in pustimo, da vino izpari. Zalijemo z  vrelo kokošjo osnovo, dodamo sesekljan žafran in na malem ognju kuhamo, da riž popije tekočino. Po potrebi dolivamo kokošjo osnovo. Šparglje očistimo in na segretem olju na hitro opečemo. Rižu dodamo še smetano, maslo in šparglje (vršičke shranimo za dekoracijo, narahlo premešamo, solimo in popramo  po okusu in potresemo z drobnjakom in parmezanom.